Yogastijlen

Sfeerimpressie(4)

Power Yoga

Power Yoga is een actieve en dynamische yogavorm (yang*) en is afgeleid van de Ashtanga Yoga. Ashtanga Yoga kenmerkt zich door de vaste opeenvolging van houdingen. Omdat er geen pauze tussen de houdingen zit, ontstaat er een flow. Bij Power Yoga wordt als leidraad de houdingen uit de Ashtanga serie aangehouden, soms wordt er gevarieerd of aandacht besteed aan een specifiek thema.

Waar helpt Power Yoga bij?

Power Yoga reinigt je lichaam en je ontwikkelt  kracht en flexibiliteit. De combinatie van bewegen op je adem leert je hoe je geest en lichaam op subtiele manier met elkaar zijn verbonden. Het licht aanspannen van bepaalde ‘core’ spieren maakt de practice krachtig maar zacht.

Niveau

Licht gevorderd – gevorderd, maar ook voor beginners.

 

*Yang staat voor veranderlijke, beweeglijke energie en zorgt voor een fysieke, enerverende en prikkelende practice.

Easy Flow Yoga

Easy Flow Yoga is een rustige variant van Power Yoga, waarbij het continu bewegen van de ene in de andere yogahouding centraal staat. Zo ontstaat een zachte ‘flow’. Kenmerkend is de ondersteuning van je ademhaling. Je ervaart een opbouw in de les van rustigere naar meer dynamische houdingen en weer terug.

Waar helpt Easy Flow Yoga bij?

Easy Flow Yoga is ideaal als je jezelf lichamelijk niet teveel wilt uitdagen of als je rustig conditie en spierkracht wilt opbouwen.
Ook als je beginner bent is deze les een goede opbouw naar een Power Yoga of Vinyasa Yoga les.
Deze les is prettig wanneer je herstellend bent van een ziekte, je overgewicht hebt, last hebt van chronische klachten – bespreek dit eerst met de docent -, al wat ouder bent of te maken hebt (gehad) met een burn-out. De docent heeft voldoende tijd om je te helpen de houdingen aan te passen op jouw niveau.

Niveau

Zowel voor beginners als gevorderden. Door de rustige en toch sportieve oefeningen is het ideaal voor beginners. Deze yogavorm ligt qua intensiteit tussen Yin Yoga en Vinyasa/Power Yoga in.

Licht_Op_Yoga_Eindhoven_Power_Yoga_Stijlen2
Sfeerimpressie(5)

Yin Yoga

In Yin Yoga draait het om het voeden van lichaam en geest op een liefdevolle en zachte manier. Afgewisseld met een zachte flow worden houdingen bij Yin Yoga op een ontspannen manier een aantal minuten vastgehouden.

Waar helpt Yin Yoga bij?

Yin Yoga is een tegenhanger van het snelle – en met talloze prikkels gepaard gaande – leven,  waar we dagelijks mee te maken hebben. De duur en diepte van de houdingen helpen je naar binnen keren, met een meditatief en rustgevend effect als gevolg. De Yin houdingen versterken en versoepelen het bindweefsel en de gewrichten. Dieperliggende spieren worden opgerekt en maken onder andere bekkengebied, heupen en wervelkolom los.

Niveau

Yin Yoga is een rustige vorm van yoga en is geschikt voor iedereen. Ook voor mensen met aandoeningen, zoals reuma en fibromyalgie of stress en burn-out klachten. Yin Yoga kun je ook beoefenen naast een dynamische vorm van yoga of andere sporten, zoals hardlopen.

Vinyasa Yoga

Vinyasa, ook bekend als Flow Yoga, betekent ‘adem-gesynchroniseerde beweging’. De adem is een essentieel onderdeel van deze flow. Het is een actieve en dynamische manier van yoga, met houdingen die vloeiend in elkaar overgaan. Vinyasa Yoga is een variatie op houdingen uit Ashtanga. Iedere maand start een nieuwe serie op nieuwe muziek. Elke maand richten we ons op een ander deel van het lichaam.

Waar helpt Vinyasa Yoga bij?

Er zitten zowel yang* als yin* elementen in Vinyasa Yoga. We starten met een aantal zachte houdingen om contact te maken met het lichaam, waarna we opbouwen naar meer fysieke houdingen. Vanuit dit punt brengen we de energie weer naar beneden en eindigen we met een meditatieve eindontspanning.

Niveau

Licht gevorderd – gevorderd. De intensiteit is te vergelijken met Power Yoga.

 

*Yin uit zich in zachte houdingen gericht op verstilling, waarbij de energieke yang zorgt voor een meer fysieke, enerverende en prikkelende practice.

Vinyasa yoga
Licht_Op_Yoga_Eindhoven_Power_Yoga_Stijlen5

Ashtanga Yoga Mysore

Ashtanga Yoga Mysore maakt gebruik van vaststaande series en opeenvolgende oefeningen. Het einde van elke oefening vormt het begin voor de volgende oefening, zo loopt het dynamisch in elkaar over.

Waar helpt Ashtanga Yoga Mysore bij?

Ashtanga Yoga Mysore is een energie- en warmte-opwekkende yogavorm die ideaal is om je dag mee te beginnen. De practice brengt je lichaam en systeem op gang en zorgt voor een heldere, kalme geest en een rustige, weloverwogen dag. Je versterkt, versoepelt en ontgift je lichaam.

Lesinhoud

In Ashtanga Yoga Mysore beoefen je een vaste serie aan houdingen zelfstandig. Je krijgt één op één instructie van de docent. Het is als het ware een privé yogales in een groep. Je komt als leerling binnen en werkt in je eigen tempo en vermogen met je yogadocent. De docent loopt rond en leert je om de reeks houdingen zelfstandig te beoefenen. Als beginner leer je eerst de zonnegroeten: een reeks klassieke yogahoudingen waarbij je achtereenvolgens voor- en achterover buigt. Houding voor houding leer je de staande houdingen met de ademtechniek die bij elke yoga pose past. Beheers je de basis yoga poses en de ademhaling? Dan smelten alle poses aaneen tot één vloeiende beweging, die je fysiek, mentaal en emotioneel sterk en flexibel maakt.

Niveau

Ashtanga Yoga Mysore Style is geschikt voor iedereen. Voor beginner en gevorderde, jong en oud, met een goede of juist een slechte conditie, met of zonder lichamelijke beperkingen of blessures. Onze Mysore les wordt begeleid door een gecertificeerde Ashtanga Yoga Mysore docent.

Yin Yang Yoga

In een Yin Yang yogales krijg je houdingen van zowel de rustige vorm Yin Yoga als de actievere dynamischere Yang vormen van yoga. Het is een les waarin je zowel fysiek uitgedaagd wordt als geheel tot rust komt. Het Yin gedeelte focust zich op zittende houdingen en de houdingen worden langer vastgehouden. Daarbij gaat het om het zoveel mogelijk ontspannen van de spieren. In het actievere Yang gedeelte van de les ga je je spieren actiever aanspannen en komt het sportelement meer naar voren.

Waar helpt Yin Yang Yoga bij?

Een Yin Yang yogales is ideaal als je zorgvuldig met je energiebalans wilt omgaan. Het is een heerlijke les na een drukke week waarna je behoefte hebt aan diepe ontspanning en tegelijkertijd je lijf fit wilt houden. Tijd en zwaartekracht bieden je de ruimte om op een ontspannen manier je eigen grenzen te ontdekken en verleggen.

Niveau

Zowel voor beginners als gevorderden. Net als bij Easy Flow Yoga is dit een ideale les voor beginners en mensen die herstellend zijn van een ziekte. Bij de meeste chronische aandoeningen kan deze les beoefend worden, omdat je de tijd hebt de les aan te passen aan jou niveau.

 

*Yin uit zich in zachte houdingen gericht op verstilling, waarbij de energieke yang zorgt voor een meer fysieke, enerverende en prikkelende practice.

Power yoga

Ademtraining

Adem is onze belangrijkste bron van energie. Vaak ademen we hoog of
oppervlakkig. Via specifieke ademtechnieken begeleiden Karin en Patricia je naar meer ademcapaciteit en meer ontspanning. In deze les wordt veel gewerkt met de Verbonden Ademhaling, een krachtige, zelfhelende ademhalingstechniek die op lichamelijk, emotioneel, mentaal en spiritueel welzijn inwerkt.

Waar helpt de Ademtraining bij?

Ademtraining in een groep geeft extra verbinding en ondersteuning in je
proces. Je zal merken dat je beter om kunt gaan met spanning en emoties. Je ervaart helderheid, vitaliteit en energie. Ademsessies zijn steeds een ontdekking. Een reis; van je hoofd naar je hart. Je bent van harte welkom om kennis te maken met de Magische kracht van de Adem!

Niveau

Deze les is voor beginners, licht gevorderden en gevorderden. Je hoeft
dus nog geen ervaring te hebben met ademtechnieken.

Licht_op_Yoga_20200710_BASE_111_s

Kinderyoga

De tijd dat je je als kind elke dag kon vervelen, is wel voorbij. Kinderen krijgen het steeds drukker en worden dagelijks overspoeld met allerlei prikkels en keuzes.
En hoe leuk de meeste dingen ook zijn: je kind is continu bezig met het verwerken van informatie. Kinderyoga kan rust bieden in het drukke schema en draagt bij aan meer zelfvertrouwen en concentratie. Bovenal is het vooral heel leuk!

Waar helpt kinderyoga bij?

Kinderyoga stimuleert de complete ontwikkeling van het kind; het gaat om het verbinden van de fysieke, mentale en emotionele ontwikkeling. Uit steeds meer studies blijft dat yoga ook voor kinderen veel voordelen kent:

  • Krachtiger en soepeler lijf. Letterlijk beter in je vel en meer zelfvertrouwen.
  • Ontwikkelen van lichaamsbewustzijn en zelfbewustzijn: Wie ben ik? Wat wil ik? Wat kan ik?
  • Meer rust, concentratie en ruimte voor creativiteit.
  • Stimuleert de verbinding met de ander.
  • Ondersteunt bij het (h)erkennen en reguleren van emoties.
  • Bevordert de samenwerking tussen de linker,- en rechterhersenhelft. Dit heeft een positief effect op leren/onthouden.
  • Tools om je rustiger te voelen en steviger in je schoenen te staan.
  • Daarnaast focust yoga eveneens op een respectvolle houding, het belang van de waarheid (ook t.o.v. jezelf), dankbaarheid, discipline en gezonde gewoonten.

Lesinhoud

Tijdens de lessen ligt de nadruk op ontspanning en plezier. Je mag helemaal jezelf zijn en iedereen kan mee doen. Samenwerken en delen in plaats van competitie. Afwisseling in inspanning en ontspanning. Het voelen en verkennen van je eigen mogelijkheden/grenzen en die van de ander. De lessen hebben een duidelijke structuur in opbouw en sluiten aan bij de belevingswereld van het kind.

7-9 jaar (vrijdag 15:15 tot 16:15)

Ben je er klaar voor om mee op avontuur te gaan? Gaan we een berg beklimmen, samen dansen in de zon? Of ga je mee op wereldreis? Vanuit een thema worden yoga houdingen, ademhalingsoefeningen, zintuig- en ontspanningspelletjes gecombineerd. Alles past bij het verhaal. We sluiten de les af met een visualisatieoefening en een mantra.

10-12 jaar (vrijdag 16:30 – 17:30 u)

Er wordt gewerkt met een deugd / een thema in de les: moed, zelfvertrouwen, dankbaarheid, geduld etc. Doordat kinderen zich bewust worden van deze innerlijke krachten kunnen ze deze makkelijker inzetten in het dagelijks leven: meer (zelf)vertrouwen, compassie, plezier. De yoga houdingen, het samenspel, de ademhalingsoefeningen, meditaties/visualisaties worden gecombineerd binnen het thema. We sluiten de les af met een diepe ontspanning, een positieve affirmatie en een mantra.

Kosten Kinderyoga:

Strippenkaart 10 lessen €95,- (12 weken geldig).
Proefles €5,- (vanaf 6,5 jaar mag je kind op een proefles komen. In overleg met Joyce kijken jullie samen of je kind al in de groep past).

Kinderyoga Licht op Yoga
Chat openen
Hulp nodig?
Hallo!
Kunnen wij je helpen?