Veelgestelde vragen

01 Ik kom voor de eerste keer, wat moet ik weten?

Niet iedereen kan zich de eerste keer helemaal ontspannen. In een eerste yogales wordt het door de oefeningen duidelijk waar er spanning zit. Naarmate je steeds meer oefent, hoe meer je je aandacht erbij kunt houden, hoe meer je de oefeningen begrijpt, hoe waardevoller het wordt. Yoga is een continu proces en geduld is daarbij een onmisbare factor.
Als je elke week komt, dan zul je binnen een paar maanden echt resultaat kunnen verwachten, zowel fysiek als geestelijk.
Het is fijn als je 10 à 15 minuten voordat de les begint binnen komt. Zo kun je rustig kennismaken met de docent en even acclimatiseren in onze yogazaal. Je krijgt dan enige uitleg over wat je kunt verwachten en je kunt eventuele blessures of andere dingen bespreken.
Je schoenen en je jas kun je uitdoen in het halletje boven bij de kapstok. Je tas kun je mee naar binnen nemen en in de vakkenkast leggen links in de kleine ruimte.
Draag makkelijk zittende kleding, bijvoorbeeld sportkleding. Je kunt een vestje en sokken mee naar binnen nemen, voor tijdens de eindontspanning of voor tijdens een Yin Yogales.
Als je wilt mag je een flesje water meenemen en een handdoekje, maar het hoeft niet.
Bij ons gaan alle telefoons uit of op vliegtuigstand tijdens de les .
We hebben een fijne relaxruimte met een keukentje. Een kopje koffie, kruidenthee of koekje is gratis, je kunt het zelf pakken. 

02 Kan ik een yogamat lenen van de studio?

We hebben leen yogamatten die je kunt gebruiken. Mocht je door willen gaan dan adviseren we je een eigen yogamat te kopen. Hierover kunnen we je adviseren.
Verder zijn alle materialen bij ons aanwezig.

03 Hoe laat kom ik voor de les/workshop binnen?

Kom tussen de 5 en 15 minuten voordat jouw activiteit begint binnen. Voor die tijd is de deur gesloten. De docent heeft daarvoor zijn of haar tijd nodig om de les voor te bereiden.
Je mag altijd voor de les al een kopje thee pakken of je zoekt meteen je plekje in de ruimte. Voel je vrij om je te bewegen zoals jij fijn vindt: een kopje thee drinken, mediteren, alvast een yogaoefening doen enz.
Na de les is er alle ruimte om samen te ontspannen, met een kop thee en een praatje. Wil je meteen naar huis en de rust van de les bewaren? Dan hopen we dat je dit ook doet.

04 Waar kan ik parkeren?

Ons adres is Kruisstraat 53 in Eindhoven. Wanneer je met de auto komt, kun je in de wijk Hemelrijken (dit ligt achter de studio) bijna overal gratis parkeren. Let op, op sommige ochtenden en avonden is het druk in de wijk en is het lastiger om dichtbij de studio een parkeerplek te vinden. Houd er dus rekening mee dat je misschien nog een stukje moet lopen.
Ook hebben we een eigen parkeerplaats. Mocht je daar gebruik van willen maken, laat dit ons dan even weten.
Je fiets kun je voor de deur aan de fietsenrekken vast maken.
Bel aan bij Licht op Yoga, er wordt vanaf boven opengemaakt. Je duwt de deur open en je loopt rechts de trap op naar de bovenste verdieping. 

05 Hoe schrijf ik me in voor een yogales?

Je schrijft je in voor een yogales via onze handige app Eversports, waarop alle lessen wekelijks zichtbaar zijn.

06 Kan ik wekelijks vrij kiezen naar welke yogales ik kom?

Ja dit kan, je zit niet vast aan een dag of tijd.

07 Mijn yogales zit vol, wat kan ik doen?

Het kan wel eens voorkomen dat de les waar je naartoe wilt vol zit. Zet jezelf dan op de wachtlijst! Onze ervaring is dat er (bijna) altijd plekken vrij komen.
Wil je wekelijks naar een vaste les komen? Je hebt de mogelijkheid jezelf al maanden vooruit in te plannen voor die les. Vergeet niet jezelf op tijd af te melden wanneer je toch een keer niet komt!

08 Ik heb me ingeschreven voor de les, maar kom toch niet. Wat moet ik doen?

Meld jezelf zo snel mogelijk af via onze app Eversports wanneer je toch niet naar de yogales komt. Soms zitten lessen vol en kan iemand anders jouw plekje nog innemen.
Wanneer je je 3 uur voordat de les begint afmeldt, kun je de les ergens anders nog inhalen. Meld je je niet binnen die 3 uur af, dan is je les helaas vergeven en kun je deze niet meer op een ander moment inhalen.

09 Ik heb een les gemist, kan ik deze inhalen?

Je kunt je les tot 4 weken na je gemiste les inhalen. Wanneer je bij het inschrijven een melding krijgt dat je abonnement dit niet toelaat, mag je dit negeren en je les gewoon boeken. Wij krijgen hier ook een melding van en keuren dit goed als we zien dat het een inhaalles is.
De lessen die je mist vanwege een vakantie van de studio, kun je NIET inhalen. De prijzen zijn gebaseerd op 4 weken dicht per jaar. Deze weken zijn verspreid over het jaar.

10 Is Licht op Yoga dicht tijdens feestdagen en schoolvakanties?

Licht op Yoga is 4 weken per jaar gesloten, over het jaar heen. Meestal 1 week in de meivakantie, 1 a 2 weken in de zomervakantie en 1 week met Kerst. Tijdens een aantal feestdagen blijven we open.
Het actuele lesrooster is altijd te vinden op onze website en in Eversports: een handige app waarmee we werken om jezelf aan te melden voor een les.

11 Wat is Eversports?

Wij werken als yogastudio met het handige aanmeldsysteem van Eversports. Je maakt als lid een eigen profiel aan. Je download de app op je telefoon, waarin je het lesrooster kunt vinden en je eigen profiel kunt aanpassen. Via deze app meld je je tevens aan voor de les. Liever geen app op je telefoon? Ook wanneer je inlogt via je computer zie je het actuele lesrooster en kun je je aanmelden.

12 Waar kan ik de app vinden van Eversports?

Klik hier om de app te downloaden op je telefoon of tablet.

13 Wat doen wij eraan om alles hygiënisch en schoon te houden?

Wekelijks wordt onze studio grondig gepoetst door ons gemotiveerde schoonmaak- en interieurteam.
Tussendoor worden de plaatsen die veel aangeraakt worden, denk aan klinken en de wc, schoongemaakt.
Ook worden de gebruikte materialen geregeld schoongemaakt.
De matten van de studio worden na elk gebruik gereinigd.
Het is fijn als je met schone en verzorgde voeten binnen komt.
Onze oogkussentjes en dekentjes gaan regelmatig in de was. Is je deken of oogkussentje niet meer fris? Geef hem dan na de les aan de docent. Dankjewel.

14 Kan ik mijn abonnement pauzeren?

Pauzeren van je abonnement is bij uitzondering mogelijk en werkt nooit met terugwerkende kracht.
Ziekte, blessure, zwangerschap en ziekenhuisopname zijn redenen om je abonnement te pauzeren. 

15 Wat betekent yoga?

Het woord yoga betekent letterlijk ‘verbinden’. Voor sommigen is het een manier om te genezen en verbinding te maken met het lichaam, om gezond te worden. Voor anderen een manier om de geest te kalmeren, stress los te laten en verbinding te maken met de ademhaling. Een regelmatige oefening zal je helpen om bewust te worden en je te verbinden met de meer subtiele aspecten van jezelf. Wanneer deze aspecten meer geïntegreerd raken, word je meer aanwezig in het moment en ga je je afstemmen op je innerlijke doel. 

16 Kan ik Licht op Yoga contacten voor bedrijfsyoga?

Licht op Yoga focust zich ook op toegankelijke en praktische yoga voor bedrijven. Dit kan eenmalig zijn in de vorm van een bedrijfsuitje of wekelijks op een vast tijdstip. Na overleg, wordt er een programma op maat aangeboden.
In overleg wordt er besloten of de yoga op locatie gegeven wordt of bij Licht op Yoga.
Ben je voor je bedrijf geïnteresseerd in yoga? Wil je werken aan de vitaliteit en ontspanning van je medewerkers? Voel je vrij om contact met ons op te nemen voor meer informatie. 

17 Waar vind ik de algemene voorwaarden?

Klik hier voor de algemene voorwaarden.