Yogadocenten

Intro

De yogahoudingen vormen de basis van elke docent en elke yogastijl. Deze houdingen komen bij specifieke yogastijl overeen en deze zal je bij elke yogadocent ongeveer hetzelfde terug zien.
Toch kan de ene yogadocent je meer aanspreken dan de andere. Elke yogadocent is uniek en brengt naast de yogahoudingen zijn of haar expertises met zich mee. Zo kun je bij een docent misschien extra diepgang voelen door zijn of haar stemgebruik, de muziek of door bepaalde ademhalingstechnieken.
Op deze pagina vind je een korte introductie van onze docenten.

Erik Gijselhart (Eigenaar Licht op Yoga)

Yoga heeft een enorm positieve invloed op mijn lichamelijke en mentale gesteldheid. Het heeft mij geholpen om van een leven vol lange werkdagen, stress en feesten te gaan naar een plek waar ik kalmte, verantwoordelijk en zelfvertrouwen vind. Mijn dagelijkse Ashtanga practice stelt me in staat om naar binnen te keren en te voelen. Ik neem je graag mee in deze gefocuste meditatie in beweging, gericht op pratyahara: het terugtrekken van de zintuigen. Daarnaast staan humor, speelsheid en veiligheid centraal in mijn les. Naast Ashtanga vind ik een gezonde balans in de zachte Yin yoga. Ik neem je graag mee in deze reis van positieve veranderingen.

‘The growth is in the struggle.’

Hoe anderen Erik omschrijven:
Helder, authentiek, humor, inspirerend en krachtig

Erik portret geheel

Yenthe Kanters (Eigenaresse Licht op Yoga)

Zowel de dynamische yang vormen van yoga, als de zachte yin verbinden mij op verschillende lichamelijk niveaus: fysiek, mentaal, emotioneel, spiritueel. Door de ontspanning die yoga geeft, ontstaat er ruimte voor diepere lagen, voor het alomvattende. Dit neem je mee wanneer je de mat afstapt. Ook andersom zul je gaan zien dat thema’s uit jouw dagelijks leven, helderder worden door je yogales. Met openheid en warmte zal ik je zoveel mogelijk thuis laten voelen in de ruimte en in de houding. Er is ruimte voor jouw kwetsbaarheid en eigen proces, waarin je mag leren loslaten, meer stroming mag voelen in je lijf en nieuwe ideeën laat integreren. 

‘Yoga laat de krachtige levensenergie, wat in elk lichaam aanwezig is, weer vrij stromen.  De zachtheid leert ons stilte te ervaren en prestatiedrang los te laten.’

Hoe anderen Yenthe omschrijven:
Sensitief, inspirerend, spontaan, geïnteresseerd en spiritueel.

Yenthe portret geheel

Denise van Vroenhoven

In deze tijd, waarin er continue prikkels om ons heen zijn, is yoga voor mij de manier om rust te vinden. De liefde voor deze vorm van beweging deel ik graag met je. In mijn Vinyasa les help ik je te bewegen op de flow van jouw ademhaling, met zowel inspannende als ontspannende houdingen. Bij mijn yin les daag ik je uit om te verstillen, comfortabel te zijn met discomfort en even helemaal los te komen van je drukke dagelijkse leven. Je lijf zal je dankbaar zijn! Je bent welkom in mijn les precies zoals je bent, met alles wat je al kan, wat je (nog) niet kan en vooral wat je nog wil leren.

‘We don’t use our body to get into the pose, we use the pose to get into our body.’ (Bernie Clark)

Hoe anderen Denise omschrijven:
Helder, creatief, persoonlijke aandacht en puur

Denise van Vroenhoven_ Vinyasa Yoga en Yin Yoga

Renee Lievens

Als creatieve duizendpoot verbind ik kunst, yoga en coaching. Het helpt mij om mijn dromen na te streven, te verbinden en mijn innerfire aan te wakkeren. Wat mij kenmerkt als (zowel kunstvak- als yoga) docent, is dat ik lesgeef op een heldere, warme en creatieve manier. Ik zal je uitdagen op jouw persoonlijke niveau, maar je ook leren zachtheid te vinden in het (h)erkennen van jouw grenzen. Ik geef Vinyasa en Easy Flow Yoga lessen waarbij in- en ontspanning worden afgewisseld in een flow. De ademhaling, de basis, staat hierbij centraal. Graag werk ik met poëzie of andere inspirerende teksten. Ik kijk ernaar uit de magie yoga met jou te delen.

‘I invite you to meet this light. To become this light. To become you.’

Hoe anderen Renee omschrijven
Open, eigen, belangstellend, speels en inspirerend.

Renee Lievens_ Easy Flow Yoga, Yin Yoga

Iris Hoogendoorn

Yoga is een spiegel van het leven. Het laat me zien wie ik ben zonder te oordelen. Het daagt me uit en brengt rust en ruimte. Yoga is voor mij een manier om twijfels en zorgen los te laten en zachtheid terug te brengen. Ik zoek altijd naar het evenwicht in yin en yang; een inspannende serie houdingen gevolgd door een lange, diepe savasana. In mijn les is er ruimte voor reflectie, op mentaal en op fysiek vlak. Iedereen heeft zijn of haar eigen zoektocht en ik probeer je hierin zo goed mogelijk te begeleiden en uit te dagen. 

 ‘I know you can do more, but can you do less?’

Hoe anderen Iris omschrijven:
Helder, sereen, open, krachtig. 

Iris Hoogendoorn_ Power Yoga

Marijke Peters

Yoga is voor mij de diepe verbinding met mezelf en de wereld om me heen. Het brengt me terug naar mijn hart en de uitnodiging om vanuit daar te leven. Het beweegt met me mee in de vorm van houdingen op de mat maar veel vaker nog in de kleine momenten van alledag. In mijn les nodig ik je uit om te luisteren naar wat jij nodig hebt en jezelf te ontmoeten precies waar je bent. Elke les stem ik af op de energie van het moment en maak ik gebruik van de verbindende kracht van live muziek en mantra’s. Wees Welkom!  

‘We’re all just walking each other home.’ (Ram Dass) 

Hoe anderen Marijke omschrijven:
Liefdevol, open, creatief, met kalme zekerheid.

Marijke portret geheel

Rianne Moors

Door mijn achtergrond in dans voelde yoga meteen vertrouwd. Bewust bezig zijn met mijn lichaam, naar binnen keren en de houding echt voelen, daar kan ik altijd naar toe en dat geeft vertrouwen. In mijn lessen zul je een bepaalde flow herkennen, ondersteund door muziek en mantra’s. Aan het begin van de les besteed ik veel aandacht aan gronding. Hierdoor verschuift de focus van het hoofd naar het hart en naar intuïtie. Ik daag je graag uit om in de houding je grenzen te verkennen en tegelijk mild te zijn voor jezelf. Yin en yang zijn allebei aanwezig: inspanning en zachtheid.  

‘Peace comes not from doing, but from undoing; not from getting, but from letting go.’

Hoe anderen Rianne omschrijven:
Rustig, creatief, op detail, zorgzaam. 

Rianne portret geheel
Chat openen
Hulp nodig?
Hallo!
Kunnen wij je helpen?