Yogadocenten

Intro

De yogahoudingen vormen de basis van elke docent en elke yogastijl. Deze houdingen komen bij specifieke yogastijl overeen en deze zal je bij elke yogadocent ongeveer hetzelfde terug zien.
Toch kan de ene yogadocent je meer aanspreken dan de andere. Elke yogadocent is uniek en brengt naast de yogahoudingen zijn of haar expertises met zich mee. Zo kun je bij een docent misschien extra diepgang voelen door zijn of haar stemgebruik, de muziek of door bepaalde ademhalingstechnieken.
Op deze pagina vind je een korte introductie van onze docenten.

Erik Gijselhart (Eigenaar Licht op Yoga)

Yoga heeft een enorm positieve invloed op mijn lichamelijke en mentale gesteldheid. Het heeft mij geholpen om van een leven vol lange werkdagen, stress en feesten te gaan naar een plek waar ik kalmte, verantwoordelijk en zelfvertrouwen vind. Mijn dagelijkse Ashtanga practice stelt me in staat om naar binnen te keren en te voelen. Ik neem je graag mee in deze gefocuste meditatie in beweging, gericht op pratyahara: het terugtrekken van de zintuigen. Daarnaast staan humor, speelsheid en veiligheid centraal in mijn les. Naast Ashtanga vind ik een gezonde balans in de zachte Yin yoga. Ik neem je graag mee in deze reis van positieve veranderingen.

‘The growth is in the struggle.’

Hoe anderen Erik omschrijven:
Helder, authentiek, humor, inspirerend en krachtig

Erik Gijselhart - Power Yoga, Yin Yoga, Easy Flow & Ashtanga

Yenthe Kanters (Eigenaresse Licht op Yoga)

Zowel de dynamische yang vormen van yoga, als de zachte yin verbinden mij op verschillende lichamelijk niveaus: fysiek, mentaal, emotioneel, spiritueel. Door de ontspanning die yoga geeft, ontstaat er ruimte voor diepere lagen, voor het alomvattende. Dit neem je mee wanneer je de mat afstapt. Ook andersom zul je gaan zien dat thema’s uit jouw dagelijks leven, helderder worden door je yogales. Met openheid en warmte zal ik je zoveel mogelijk thuis laten voelen in de ruimte en in de houding. Er is ruimte voor jouw kwetsbaarheid en eigen proces, waarin je mag leren loslaten, meer stroming mag voelen in je lijf en nieuwe ideeën laat integreren. 

‘Yoga laat de krachtige levensenergie, wat in elk lichaam aanwezig is, weer vrij stromen.  De zachtheid leert ons stilte te ervaren en prestatiedrang los te laten.’

Hoe anderen Yenthe omschrijven:
Sensitief, inspirerend, spontaan, geïnteresseerd en spiritueel.

Yenthe Kanters - Yin Yoga

Denise van Vroenhoven

In deze tijd, waarin er continue prikkels om ons heen zijn, is yoga voor mij de manier om rust te vinden. De liefde voor deze vorm van beweging deel ik graag met je. In mijn Vinyasa les help ik je te bewegen op de flow van jouw ademhaling, met zowel inspannende als ontspannende houdingen. Bij mijn yin les daag ik je uit om te verstillen, comfortabel te zijn met discomfort en even helemaal los te komen van je drukke dagelijkse leven. Je lijf zal je dankbaar zijn! Je bent welkom in mijn les precies zoals je bent, met alles wat je al kan, wat je (nog) niet kan en vooral wat je nog wil leren.

‘We don’t use our body to get into the pose, we use the pose to get into our body.’ (Bernie Clark)

Hoe anderen Denise omschrijven:
Helder, creatief, persoonlijke aandacht en puur

Denise van Vroenhoven_ Vinyasa Yoga en Yin Yoga

Renee Lievens

Als creatieve duizendpoot verbind ik kunst, yoga en coaching. Het helpt mij om mijn dromen na te streven, te verbinden en mijn innerfire aan te wakkeren. Wat mij kenmerkt als (zowel kunstvak- als yoga) docent, is dat ik lesgeef op een heldere, warme en creatieve manier. Ik zal je uitdagen op jouw persoonlijke niveau, maar je ook leren zachtheid te vinden in het (h)erkennen van jouw grenzen. Ik geef Vinyasa en Easy Flow Yoga lessen waarbij in- en ontspanning worden afgewisseld in een flow. De ademhaling, de basis, staat hierbij centraal. Graag werk ik met poëzie of andere inspirerende teksten. Ik kijk ernaar uit de magie yoga met jou te delen.

‘I invite you to meet this light. To become this light. To become you.’

Hoe anderen Renee omschrijven
Open, eigen, belangstellend, speels en inspirerend.

Renee Lievens_ Easy Flow Yoga, Yin Yoga

Marijke Peters

Yoga is voor mij de diepe verbinding met mezelf en de wereld om me heen. Het brengt me terug naar mijn hart en de uitnodiging om vanuit daar te leven. Het beweegt met me mee in de vorm van houdingen op de mat maar veel vaker nog in de kleine momenten van alledag. In mijn les nodig ik je uit om te luisteren naar wat jij nodig hebt en jezelf te ontmoeten precies waar je bent. Elke les stem ik af op de energie van het moment en maak ik gebruik van de verbindende kracht van live muziek en mantra’s. Wees Welkom!  

‘We’re all just walking each other home.’ (Ram Dass) 

Hoe anderen Marijke omschrijven:
Liefdevol, open, creatief, met kalme zekerheid.

Marijke Peters - Easy Flow Yoga

Rianne Moors

Door mijn achtergrond in dans voelde yoga meteen vertrouwd. Bewust bezig zijn met mijn lichaam, naar binnen keren en de houding echt voelen, daar kan ik altijd naar toe en dat geeft vertrouwen. In mijn lessen zul je een bepaalde flow herkennen, ondersteund door muziek en mantra’s. Aan het begin van de les besteed ik veel aandacht aan gronding. Hierdoor verschuift de focus van het hoofd naar het hart en naar intuïtie. Ik daag je graag uit om in de houding je grenzen te verkennen en tegelijk mild te zijn voor jezelf. Yin en yang zijn allebei aanwezig: inspanning en zachtheid.  

‘Peace comes not from doing, but from undoing; not from getting, but from letting go.’

Hoe anderen Rianne omschrijven:
Rustig, creatief, op detail, zorgzaam. 

Rianne Moors - Yin Yoga

Joke Pluijm

Yoga is voor mij een anker in het leven, de manier om thuis te komen in mijn lichaam. Het is een must om regelmatig te verbinden met mijn lichaam om zo mijn hart te voelen en te kunnen volgen, anders runt mijn hoofd de show.
Mijn lessen staan dan ook in het teken van schakelen; schakelen van denken naar voelen, en van doen naar zijn. We verbinden het denken, onze aandacht met onze adem. De adem laat ons bewegen of zorgt voor overgave en ontspanning. Zo verbinden we onszelf met ons lijf, met het voelen in het moment en kunnen we wijsheid met onze intuïtie combineren.
Voor de les maak ik even connectie met iedereen, om te onderzoeken wat er nodig is, waar je behoefte aan hebt. Daardoor zijn het altijd afwisselende lessen, waar je van te voren niet weet wat gaat komen, maar waarvan je wel weet dat je meer ontspannen en met een glimlach op je gezicht de studio weer verlaat.

 

‘Yoga is not about tightening your ass. It’s about getting your head out of it.’

 

Hoe anderen Joke omschrijven:

Duidelijk, warme stem, rustgevend, humor, inventief

Joke Pluijm - Yin Yang Yoga

Pieter van der Putten

Yoga is niet alleen een puur fysieke activiteit, yoga heeft ook een sterke meditatieve kant.

Voor mij is yoga door de jaren heen uitgegroeid tot een levenshouding.
Het is de basis geworden in mijn bestaan waar ik telkens weer op terug kan vallen, het geeft me vanuit mijn kern kracht en vertrouwen in mezelf, van waaruit ik in staat ben nieuwsgierig te zijn naar alles om me heen en dingen op me af durf te laten komen. Het is het pad naar eigen innerlijke waarden.

Mijn lessen zijn een mix van rustige meditatieve houdingen en pittige fysieke houdingen.
Wat ik je wil geven, is aandacht en rust om te leren vertrouwen op je eigen energie en te luisteren naar jouw stilte.
In de stilte kun je de antwoorden horen.

‘Niets blijft zoals het is.’ (Anicha)

Hoe anderen Pieter omschrijven:
Vol afwisseling, begaan, passievol, stilte, open

Pieter van der Putten - Yin Yang Yoga

Patricia van Kessel

Zoals we ademen, zo leven we. Veel mensen ademen veel te hoog of te oppervlakkig. Door specifieke ademtechnieken vergroten we onze ademcapaciteit.

We gaan in een veilige groep op reis: een reis van het hoofd naar het hart. We ademen vooral richting de onderbuik om zo weer te mogen voelen en ik werk ook met acupressuurpunten om zo de bevroren delen in jezelf weer te mogen laten ontdooien. Intuïtief werk ik met mijn handen en kristallen die helpen bij de healing van jezelf en je hogere bewustzijn. Ik geef zowel groepssessies als individuele sessies.

Ik nodig je uit om in een veilige bedding kennis te komen maken met de Magische kracht van de Adem. Ik gun jou méér Adem en méér Leven!

‘Change your Life, change your Breath’

Hoe anderen Patricia omschrijven:
Zorgzaam, liefdevol, rust, enthousiast, genezende energie

Patricia van Kessel - Ademcoach

Karin Oudshoorn

Laat de adem jouw levensgids zijn!

Het leven zie ik als één grote ontdekkingsreis. Als reisleidster heb ik veel fysiek over de wereldbol gereisd en gaandeweg ben ik meer en meer de reis naar binnen gaan ontdekken, naar diegene die ik werkelijk ben. Hierbij is de adem mijn gids geworden. Het bewust worden van mijn adem brengt me in het hier en nu en bij de essentie van mijn bestaan. En dit blijft adembenemend inspirerend!

Vol verwondering en dankbaarheid loop ik tijdens mijn ademtrainingen een stukje mee met jouw reis.
De training geeft je ademruimte om te kunnen ontdekken wat de adem jou te zeggen heeft en wil laten zien. Bewust ademen brengt je uit het hoofd, in het lichaam, het brengt je van human doing, naar human being. Ademwerk laat je ervaren dat het gevoel van alleen zijn, getransformeerd kan worden naar AL-EEN-ZIJN!

Met liefde en plezier geef ik ademtrainingen bij Licht op Yoga, en vanuit mijn praktijk Helende Voeten, waar ik ook holistische voetreflexbehandelingen geef.

‘Breathing in: I arrive in my body. Breathing out: I am home.’ (Thich Nhat Hanh)

Hoe anderen Karin omschrijven:
Warm, inzichtgevend, in afstemming, veilig, spontaan

Karin Oudshoorn - Ademcoach

Amanda van Haren

Yoga heeft me doen inzien dat de antwoorden die ik voorheen buiten mezelf zocht, in mezelf te vinden zijn. ‘Op de mat staan’ is een fijn ankerpunt in mijn leven, waardoor ik telkens weer uit kan komen bij mezelf. Hierdoor is er meer rust en balans gekomen. Gaandeweg heeft yoga mij zoveel bewustwording en moois gebracht, dat gun ik jou ook.

Graag daag ik je uit in mijn lessen, met een zachte blik naar jezelf en binnen jouw grens. Een open sfeer met persoonlijke aandacht is kenmerkend voor mijn lessen. En gelukkig mag er ook gelachen worden, humor verdient tenslotte ook alle ruimte op de mat!

You are only one yoga class away from a good mood’

Hoe anderen Amanda omschrijven:
Energiek, liefdevol, humor, zorgzaam en warm

Amanda van Haren - Vinyasa Yoga & Yin Yoga

Jessica Jaspers

Yoga gaat niet alleen om de flexibiliteit maar vooral om mezelf leren kennen, wie ben ik, wat doe ik, waar ligt mijn uitdaging en waarom?
Te gek hoe mijn fysieke lichaam me helpt om ook mentaal mijn grenzen te ontdekken, het geeft me rust en het zorgt dat ik me focus op mezelf.

In mijn les voel ik intuïtief aan wat er op dat moment nodig is, de ene keer zal de les daardoor intensief en uitdagender zijn en de andere keer zachter en verstillend.
Mijn les is iedere keer weer anders, passend bij mijn creatieve geest.

Ik nodig je uit om er vooral te zijn voor jezelf en te  gaan luisteren naar wat jouw lichaam je over jou en je mentale gesteldheid vertelt, waar liggen je grenzen zonder dat je daar overheen gaat.

Mijn les start ik altijd met een korte meditatie, focus naar jezelf en je mat zodat je nog meer naar binnen kan keren tijdens jouw practice.

 ‘It’s not about being good at something. It’s about being good to yourself.’

Hoe anderen Jessica omschrijven:
authentiek, creatief, warm, oprecht, krachtig

Jessica Jaspers - Yin Yang Yoga
Chat openen
Hulp nodig?
Hallo!
Kunnen wij je helpen?