Yenthe Kanters

Vinyasa Yoga & Yin Yoga

 

In 2010 maakt Yenthe kennis met Yoga. Haar interesse in het menselijk lichaam en Yoga groeide en ze volgde de opleiding Medische Basiskennis. Haar eerste opleiding tot yogadocent was een Poweryoga docenten opleiding, waarna ze begon met les geven.

Later maakte Yenthe kennis met Ashtanga Yoga en ze volgde 3 maanden een Ashtanga intensive training en in 2015 een Teacher immersion training met Bela Lipat.

Later begon haar liefde voor Yin Yoga steeds meer te groeien en in 2016/2017 volgde ze de Yin Yoga docente opleiding bij José de Groot.

Yenthe heeft zowel een grote liefde voor de dynamische yang vormen van Yoga als de zachte yin. Elke dag ervaart ze weer de helende kracht van beide vormen voor haar lichaam.

 

Yenthe probeert in haar lessen de juiste balans te vinden tussen de fysieke houdingen en het mentale evenwicht zonder het energetische aspect uit het oog te verliezen.

 

‘Yoga laat de krachtige
 levensenergie, wat in elk lichaam
 aanwezig is, weer vrij
 stromen. De zachtheid leert
 ons stilte te ervaren en
 prestatie drang los te laten.’

 

‘In welke vorm ook, Yoga laat me ervaren wie ik werkelijk ben. Het brengt me tot de kern van alles. Het geeft me kracht, focus en rust.’

 

 

‘Voel de subtiele veranderingen
 op de mat, maar vooral als je    
 er vanaf stapt.’

 

Erik Gijselhart Power Yoga, Easy Flow Yoga & Yin Yoga

 

Erik maakte kennis met Yoga in 2011. Al snel merkte hij wat een positieve invloed yoga had op zijn lichamelijke en mentale gesteldheid. Daar waar hij fysiek verschillende sport opleidingen niet kon afmaken vanwege zijn hypermobiliteit, ging er een nieuw pad voor hem open. Mentaal daagde het hem direct uit om los te komen van bepaalde patronen.

Met de intentie vooral voor zichzelf meer verdieping te willen, volgde hij een docenten opleiding Poweryoga en daarop volgend een Ashtanga Yoga Intensive training. Zijn dagelijkse Ashtanga practice heeft hem er uiteindelijk toe gezet zijn angst te overwinnen en zijn hart te volgen, wat resulteerde in het doceren van Ashtanga yoga.

 

Naast deze dynamische vorm vind Erik een gezonde balans in de zachte Yin Yoga. Hij volgde een Yin Yoga docenten opleiding bij José de Groot.

 

 

 

Yoga is een manier van leven die Erik in staat stelt om verder na te denken, te voelen en bewust aanwezig te zijn. Het helpt hem om moeilijke situaties makkelijker te maken en keuzes te maken vanuit zijn hart.

 

De afgelopen jaren heeft Erik het voorrecht gehad om op zijn yogapad met verschillende Authorized teachers te werken, waaronder Gibran Gonzalez, Katia Garcia Gomez en Nick Evans. Daarnaast is hij in oktober 2016 naar Mysore, India geweest om daar bij Sharat Jois te studeren.

 

Erik is dankbaar dat het lesgeven op zijn pad is gekomen en neemt je graag mee in deze reis van positieve veranderingen.

‘Yoga helpt me om een betere versie van mezelf te zijn, zonder
 daarin concessies te hoeven doen, maar gewoon mezelf te zijn.’

Miranda van den Berg Yin Yoga

 

Hallo ik ben Miranda. Mijn geschiedenis en ervaringen in yoga gaan alweer enige tijd terug. In 1995 kwam ik mijn eerste yogadocente Shailaya tegen, waar ik mijn eerste lessen Hatha Yoga startte. Via chakra yoga kwam veel later pas Ashtanga yoga op mijn pad.
De steeds grotere behoefte naar meer stilte en rust na een drukke dag, leidde tot de weg naar Yin-, Restorative yoga en meditatie.

 

De combinatie van levenslessen, mooie ontmoetingen en docenten die op mijn pad zijn gekomen heeft gemaakt dat er een weg zich opende om ook zelf langzaam les te gaan geven. Een stap voor mij om in het licht te gaan staan.

Tegelijkertijd begon ik in 2013 met een 3 jarige op leiding tot Thaise yoga masseur.

In 2015 kwam daarbij de Teacher Training bij Robert Boustany en Dorinda Farver bij Yogasite in Breda. Dit voelde voor mij als een cadeau. Ik mocht helemaal thuis komen in Yoga, gewoon mogen zijn wie ik ben met alles wat er is ( onzekerheden, creativiteit, struggles van het leven etc.). Dat is mijn drive, voor mezelf en ook in de lessen die ik geef.

Ondertussen gaat het voor mij niet meer over behalen van diploma’s of hoe goed ik in een houding kan komen. Ik heb het strijden en de perfectie steeds meer los durven laten. Ik wil gaan voor de liefde van yoga in al zijn elementen. Ik ben nieuwsgierig naar wie jij bent, wat er achter de houding naar voren wil komen en nodig je in mijn lessen uit om daar te kijken, te zoeken en waar te nemen zonder oordelen.

“De ware ontdekkingsreis is geen speurtocht naar nieuwe landschappen, maar het waarnemen met nieuwe ogen.” M. Proust.

 

Yoga is voor mij een ontdekkingstocht iedere dag opnieuw, waarin ik leer uit mijn hoofd naar mijn hart te gaan, vrij te zijn.

 

Mariska Labeur Vinyasa Yoga, Power Yoga, Yin Yoga

 

‘Yoga is like music: the rhythm of the body, the melody of the mind, and the harmony of the soul create the symphony of life.’ - B.K.S Iyengar
 Deze uitspraak geeft woorden aan wat yoga voor Mariska betekent. Voor haar biedt yoga verbinding van mens tot mens en binnenin jezelf. Ze vindt er uitdaging voor lichaam, geest en ziel. Ze is een bewuste, gedreven en zeer gepassioneerd jonge dame, die energie krijgt van delen en ze houdt ervan leerlingen te ondersteunen op het yogapad.

 

De passie voor yoga begon toen ze aan de universiteit studeerde. Ze ervoer een turbulente periode met veel stress en angst, dit bracht haar uiteindelijk op de mat. Ze is van mening dat we allemaal wel eens zoeken naar een manier om beter met onze eigen uitdagingen om te gaan. Tijdens de beoefening van yoga leerde ze te voelen en kon ze gaan luisteren naar haar behoeften en wensen. Ook leerde ze beter haar grenzen te stellen en respecteren.

 

Mariska is een creatieve geest en dat ervaar je in haar les. Ze maakt veel gebruik van de kracht van muziek. Ze zal je uitnodigen te voelen, te vertrouwen, los te laten en te genieten tijdens de beoefening van yoga. De lessen bevatten elementen van de Ashtanga, Hatha, Lunar/Solar Prana Vinyasa en Yin yoga.

 

Het licht in mij buigt naar
het licht in jou

Renee Lievens Easy Flow Yoga

 

Hallo, mijn naam is Renee Lievens (33 jr.), creatieve duizendpoot en verbinder van kunst, yoga en coaching. Wat mij kenmerkt als (zowel kunstvak- als yoga) docent, is dat ik lesgeef op een heldere, warme en creatieve manier. Ik ben open en eerlijk, eigenwijs
en ik beweeg vanuit mijn hart.


Ik zal je uitdagen op jouw persoonlijke niveau, maar je ook leren zachtheid te vinden
in het (h)erkennen van jouw grenzen.  Ik geef Vinyasa en Easy Flow Yoga lessen waarbij in- en ontspanning worden afgewisseld in een flow. De ademhaling, de basis, staat hierbij centraal. Verwacht in mijn lessen zowel traditionele asanas als variaties daarop, zoals het spelen met afwisseling in tempo, het alleen of samenwerken en variaties in transities of poses. Graag werk ik met poëzie of andere inspirerende teksten.

Verder heb ik o.a. trainingen en cursussen gevolgd bij Max Strom, Erica Jago en de Vinyasa yoga opleiding gedaan bij YogaMoves in Utrecht.


Ik kijk ernaar uit de magie yoga met jou te delen.

Didi van Bree

Power Yoga, Vinyasa Yoga

 

Yoga is een magisch pad, wat ik met veel liefde en toewijding bewandel. In 2012 kwam ik tijdens een rondreis door Azië voor de eerste keer in aanraking met yoga. Ik begon met poweryoga en jivamukti en kwam uiteindelijk terecht bij het traditionele Ashtanga yoga. Door het beoefenen van een dagelijks mysore practice kom ik dichter bij mezelf en word ik bewuster van mijn lichaam, geest en ademhaling. Ik voel meer compassie voor mijzelf, anderen en de wereld. Yoga geeft me een gevoel van ultieme vrijheid!

 

Na het afronden van de Ashtanga Intensive Yoga Training (200h) ben ik gestart met poweryoga lessen te geven bij verschillende studio’s. Later heb ik een yin-yoga opleiding gevolgd. Ik ervaar dat de yin energie belangrijk is voor onze westerse maatschappij. Altijd maar rennen en leven vanuit een agenda, is het soms goed om de stekker eruit te trekken en alleen maar te zijn, in plaats van te doen.

Ik voel mij gezegend dat ik mijn ervaringen als yogadocent met anderen mag delen. Het maakt niet uit wie je bent, waar je vandaan komt of hoe lenig je bent. Yoga is van en voor iedereen. Studenten kunnen in mijn lessen een dynamische flow verwachten in combinatie met meditatie en pranayama oefeningen. Ik geef les vanuit de visie vanuit de traditionele yoga en wil studenten motiveren om niet bang te zijn maar te geloven in zichzelf en te vertrouwen op het proces.

De studio

stijlen

lesrooster

tarieven

impressie

acties

workshops

verhuur

contact

recencies

DESIGN & BUILD BY STUDIOMARINADE.NL